Močne ukane 2021

Močne ukane 2021

V soboto, 16.10., se je naš rod po dveh letih zopet udeležil orientacijskega tekmovanja Močne Ukane v Medvodah. Letošnja tema je bila antična Grčija. Udeležile so se 4 ekipe našega rodu in sicer dve GG in dve PP. Med čakanjem na štart smo se ob toplem čaju podružili s prijatelji in taborniki drugih rodov.

Na orientacijo smo se odpravili vzhičeni, saj je bila za marsikatere prvo orientacijsko tekmovanje po dolgem času. Čakalo nas je osem KT-jev, dva od teh sta bila mrtva. Pri prvi kontrolni točki smo se odpravili skozi slavni labirint Minotavra, kjer smo poiskali natanko devet črk. Iz teh devetih črk smo sestavili čim več besed. Pri drugem KT-ju smo tudi sami občutili Sizifove muke, rahlo blažje oblike. Ker nismo bili prisiljeni v kotaljenje kamna v nedogled, smo se odpravili na naslednjo točko. Tam smo z bujno domišljijo iz naravnih materialov ustvarili sulico, konja ter ščit. Odlično opremljeni, smo se pri naslednji točki srečali z legendo Dedala in Ikarja. Sami smo izdelali krila za njun pobeg s Krete in sicer ne iz voska, temveč iz naravnih materialov, da se le-ta ne bi stopila zaradi Ikarjeve neposlušnosti. Naša naslednja naloga je bila naresti mozaik Panteona iz česarkoli iz okolice. Potlej smo našli Pandorino skrinjico, katero pametni niso odpirali. Na zadnji kontrolni točki smo imeli kviz o antični Grčiji, ki nam je bil povsem znan, saj je bila tema lanskega tabora Kokrškega rodu antična Grčija.

Ko smo prispeli do cilja, nas je čakal makaronflajš za kosilo (oz. za nekatere, večerjo). Med čakanjem na rezultate, smo si izmenjali dogodivščine s poti. Ko smo že postajali neučakani, smo zaslišali Jenkov klic za zbor. Brž smo se poravnali v zbor in prisluhnili končnemu izzidu. V kategoriji GG so iz Kokrškega rodu 1.mesto zasedli Purani!. V PP kategoriji so ekipa Tartufat zasedli prav tako 1.mesto, 2.mesto pa KRrazy gobice. Na naše dosežke smo izredno ponosni.

Zadovoljno, a v precejšni naglici smo se odpravili na vlak. Že komaj čakamo na naslednje Močne ukane.

Popova Šapka


Več slik lahko najdete na facebook strani Rodu dveh rek Medvode: https://www.facebook.com/media/set?vanity=rdrmedvode&set=a.5119878774695629

No Comments

Post a Comment