Zimovanje 2022

Zimovanje 2022

  1. dan:

V soboto smo se navdušeni murni, MČ-ji, GG-ji ter vodniki odpravili na zimovanje, tokrat na Virnikovo planino.  Na poti smo izvajali intervjuje in spoznavali nove prijatelje.  Potlej smo se še sprehodili do vrha.

Ob prihodu smo se hitro razporedili po vodih & sobah, še hitreje pa razpakirali.

Prva delavnica, ki je čakala murne in MČ-je, je bila prva pomoč. Najprej so se naučili kaj storiti v raznih situacijah, potlej pa to znanje uporabili v praksi z igro ranjencev.

GG-ji so se pa najprej preizkusili v pisanju člankov ter začeli  z delanjem veščin.

Za večerni program smo imeli kazino, kjer so nas čakale raznovrstne igre. Vztrajno smo se vsi borili za pridobitev žetonov.

2. dan:

Nedeljski dan se je pričel z jutranjo telovadbo.

Dopoldne so MČ-ji, s pomočjo iskanja namigov, uspeli pobegniti iz sobe pobega, pripravili žlikrofe ter imeli delavnico Squid games, kjer smo imeli skupinske izzive.

GG-ji so dopoldne iskali kontrolne točke.

Tako mlajši kot starejši člani so preživeli nedeljsko popoldne na delavnici BVN. Imeli so različne aktivnosti, s katerimi so pridobili potrebno znanje za postavljanje bivaka. Naredili smo tudi majhno maketo ognjišča.

Za večerni program je GG člane čakala prva pomoč. Postavljeni so bili v ladjo z več poškodovanci; katere poškodbe se je potrebno najprej lotiti?

MČ-ji smo pa dan zaključili s pravljičnim večerom.

3. dan:

Po jutranji telovadbi in zajtrku so imeli MČ-ji Olimpijske igre, pripravo žlikrofov, Makaronski nakit ter Squid games. GG-ji so imeli v tem času Strateško igro in dopolnjevanje veščin.

Po kosilu so MČ-ji izbrali delavnico, kjer so se zabavali del popoldneva. Pred večerjo smo pa peli.

Tačas so GG-ji pridobivali znanje signalizacije, kasneje pa tudi nagradili svoje kuharsko znanje na Kukanju s Kukom.

Na večernem programu so MČ-ji izvedeli veliko več o astronomiji, GG-ji so pa postali detektivi za en večer ter raziskali kdo in zakaj je bil morilec na Velikem bratu s pomočjo namigov, ki so jih pridobili od osumljencev.

4. dan:

V torek smo spakirali vso opremo, pospravili ter se zadovoljno odpravili na pot proti domu.

Težko smo se poslovili od tega, kar je bilo vrhunsko zimovanje!

No Comments

Post a Comment