Informacije glede Zleta 2022

Zdravo,

v petek se odpravljamo na Zlet, kjer bomo preživeli 10 dni skupaj s taborniki iz cele Slovenije. Da pa bo vse potekalo gladko, se bomo držali naslednjih navodil za Zlet.

Oprema za hajk:

Predlagana osebna oprema udeleženca na bivaku:
− Spalna vreča
− Armafleks
− Spodnje perilo (4x)
− Nogavice (4x)
− Dolge hlače
− Majice s kratkimi rokavi (4x)
− Flis (debelejši sloj)
− Vetrovka
− Primerna pohodna obutev (uhojeni čevlji)
− Taborniška rutica

− Pripomočki za osebno higieno
− Osebni komplet prve pomoči (sončna krema, sredstvo proti klopom, obliži za žulje …)
− Plastenka ali bidon
− Menažka in jedilni pribor
− Nož
− Svetilka
− 3 metre vrvi za bivak
− Osebna izkaznica
− Zdravstvena izkaznica

V nahrbtniku naj bo še nekaj prostora za skupno opremo (šotorko/cerado, skupno prvo pomoč, kotliček, male plinske bombe in pa hrano).

Glede opreme na Zletnem prostoru ni večjih posebnosti – lahko se držite navodil za pakiranje na taborjenju – razpis najdete tukaj. Pri pakiranju je zelo pomembno to, da se vsa oprema za tabotni prostor spakira v potovalko/kovček/nahrbtnik in nič ne visi privezano na opremo (največkrat se tako godi vrečam s čevlji). Vsa oprema mora biti enovito popakirana brez štrlečih elementov.
Purani! na svojo opremo prilepite tale listič, na črto napišete 1.09 Purani!, PPji pa na tegale (še čakam nanj) napišete 4.11 Tartufat.

Purani! se na hajk do Zleta odpravljamo z glavne avtobusne postaje v Kranju ob 9.20 – za prevoz do Škofje Loke potrebujete 2.30€.

Člani voda Tartufat pa 7.49 / 10.29 z železniške postaje v Kranju, za prevoz potrebujete 8.70€ ali pa veljavne dijaške IJPP vozovnice.

Glede prevoza domov 7. 8. smo še v pogovorih z ostalimi kranjskimi in gorenjskimi rodovi – še sporočimo 🙂

No Comments

Post a Comment