Navodila pred taborjenjem

Navodila pred taborjenjem

Zdravo,

odločili smo se, da naše letno taborjenje izpeljemo – večina rodov, ki bo taborila v našem terminu se je prav tako odločila za izvedbo. Vseeno redno spremljamo situacijo in upamo, da v prihodnjih 2 tednih ne bo sprejet še kakšen odlok, ki omejuje naše delovanje. Ker pa se stvari iz dneva v dan spreminjajo je še vedno možno, da bomo morali zaradi kakšnega novega odloka vlade taborjenje skrajšati, v bolj skrajnih (in hitrih) primerih pa odpovedati. Sicer do zdaj nismo nikjer zasledili napovedi takšnega odloka, zato smo v tem trenutku precej optimistični.

Na NIJZ smo prijavili skupno taborjenje celega rodu, zdaj čakamo, da nam vrnejo svoje mnenje. Tudi v primeru negativnega mnenja bomo taborjenje izvedli, le da bomo imeli v tem primeru strogo ločena tabora po starostnih vejah, kjer ne bo prihajalo do mešanja med GG in MČ – število taborečih bo ves čas manjše od 50. Kljub dodatnim ukrepom, ki jih bomo na taboru izvajali, za preprečevanje širjenja novega koronavirusa med taborečimi pa je pomembno, da se vsi zavedamo, da je na taborjenju tveganje za prenos okužbe večje kot sicer. V ta namen vas prosimo, da preberete izjavo za mladoletne in jo podpisano prinesete na odhod na taborjenje (starši GGjev jo lahko prinesete tudi na oddajo opreme v sredo). Brez oddane podpisane izjave se otrok ne bo mogel udeležiti taborjenja.

Posebej bi radi poudarili, da svojih otrok ne pošljite na taborjenje v primeru, da so v zadnjih 14 dneh kazali znake respiratorne okužbe, imeli povišano telesno temperaturo ali težko dihali oz. če so se te znaki pokazali pri nekom, ki biva v vašem gospodinjstvu. Poleg tega priporočamo, da v 14 dneh po taborjenju omejite stike s starejšimi in osebami s pridruženimi boleznimi ali imunskimi pomanjkljivostmi.

Tako vse, ki tabornine še niste poravnali, prosim, da to storite v dneh do taborjenja.

Zbor za GG hajk bo na Železniški postaji Kranj v četrtek, 9. 7. 2020, ob 7.50. Opremo za tabor pa pripeljite v taborniško skladišče v sredo 8. 7. med 17.00 in 18.00.  Taborniško skladišče se nahaja v zadnjem hangarju ob kranjski vojašnici – skupen izvoz z AMZS – najbližji naslov je Bleiweisova cesta 36.

Za MČ zbor ostaja enak kot je naveden na razpisu; sobota, 11. 9. 2020, ob 9.00 na parkirišču OŠ Franceta Prešerna Kranj.

Še enkrat vam prilagamo povezavo do MČ razpisa in GG razpisa, kjer lahko najdete seznam opreme. ki vam lahko olajša pakiranje, poleg vseh že napisanih potrebščin pa nanj dodajamo še osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list), hlače na pas (oz. hlače, ki jih bo vaš otrok nosil za zbore) in vsaj 2 zaščitni maski, vsi neplavalci pa naj na taborjenje prinesejo še rokavčke. Priporočamo, da GGji pakirajo sami, MČji pa pri pakiranju pomagajo, da bodo na taborjenju lažje našli vse kose opreme.

 

No Comments

Post a Comment