Sestanek za starše in zbiranje dobrin za pomoč Ukrajini

Sestanek za starše in zbiranje dobrin za pomoč Ukrajini

Pozdravljeni,

5.5.2022 (ta četrtek) ob 17.00 bo v taborniškem skladišču (zadnji vojaški hangar pri Gasilski postaji v Kranju, vhod pri AMZS) informativni sestanek o taboru za starše.

Lepo vabljeni vsi starši, katerih otroci bodo prvič na taboru in vsi, ki imate še kakšna vprašanja, seveda pa ste toplo dobrodošli tudi starši, ki imate s potekom tabora že več izkušenj.

Na sestanku bomo govorili o osnovnih informacijah o taboru, kako tabor sploh poteka, priporočila glede opreme, o dnevu za starše, na koncu pa bo še dovolj časa za kakršnakoli vprašanja.

Parkirna mesta pred skladiščem so omejena, poleg tega pa so primarno namenjena obiskovalcem AMZSja. Svetujemo Vam, da parkirate pred Centrom Gorenjska (nekdanja Gorenjska oblačila) ali pred Gimnazijo Franceta Prešerna in se do skladišča sprehodite čez polje. Če bo lepo vreme, pa seveda lahko pridete tudi s kolesom :).

V primeru da se boste sestanka udeležili Vas prosimo, da udeležbo potrdite na vprašalniku, da vemo koliko staršev lahko pričakujemo:

https://forms.gle/uocEcF99STSVowFq7


Odpotujmo pa še malo bolj na vzhod.

Že skoraj tri mesece smo priča novicam o vojni v Ukrajini. Ker se taborniki tako z načeli kot z dejanji zavzemamo za mir, pravičnost in človekove pravice – predvsem na območjih nastajajočih konfliktov – smo se odzvali na klic na pomoč naše sestrske organizacije v Ukrajini (National Organization of the Scouts of Ukraine). Za prebroditev krizne situacije potrebujejo pomoč v obliki materialnih dobrin. Pripravili so seznam, kaj zbirajo in ker nihče ne ve, koliko časa se bo vojna še nadaljevala, zagotovo pa bo potrebna pomoč tudi po zaključku vojne, je poseben poudarek na toplih oblačilih, ki bodo ljudem pomagala prebroditi prihajajočo jesen in zimo.

KDAJ POTEKA AKCIJA?

Taborniška akcija zbiranja dobrin poteka do 9. maja 2022. Material lahko pripeljete v skladišče 9. maja med 17.00 in 19.30 uro. Lahko ga prinesete tudi na sestanek v četrtek, 5.5. ali pa ga do 9. maja vaš otrok prinese na vodovo srečanje.

Zbrane dobrine bomo odpeljali v skupno skladišče, nato pa jih bo tovornjak prepeljal v Ukrajinsko skavtsko skladišče.

KAKŠEN MATERIAL SE ZBIRA?

Naprošamo vas, da zbirate izključno še uporaben, nepoškodovan material, ki ga lahko pomoči potrebni tudi takoj uporabijo.

Pri zdravilih je pomembno, da še ni potekel rok uporabe, zaželena je tudi originalna embalaža. Od oblačil zbiramo še posebej tista, ki bodo ljudem prav prišla v mrzlem obdobju leta. Prosimo, da pred oddajo oblačila pregledate – biti morajo čista, popolnoma suha in v dobrem stanju – seveda so lahko rabljena, a naj bodo takšna, da jih lahko posamezniki takoj oblečejo.

Zdravila in prva pomočZdravila proti bolečinam, protivnetna zdravila, protivirusna zdravila, pomirjevala, zdravila za srce, zdravila za krvni tlak, pripomočki za nego ran in povoji, medicinski nahrbtniki, kompleti prve pomoči, bolniške torbe, nitrilne rokavice za preglede, medicinske škarje.
Pripomočki za osebno higienoMila in šamponi za čiščenje telesa, zobne paste in ščetke, plenice in vložki, plenice za odrasle, papirnate brisače, mokri robčki, antiseptiki, nove maske za večkratno in enkratno uporabo, toaletni pribor.
SvetilaBaterije, sveče, naglavne svetilke.
OblačilaTopla vrhnja oblačila, rokavice, kape in rokavice iz flisa, jakne iz flisa, tople nogavice, spodnje perilo, termo perilo, gležnjarji, zimski čevlji.
DrugoFolija za rastlinjake (začasno prekrije okna namesto razbitega stekla), vložki za čevlje, odeje, odeje za nujne primere, blazine, zračne blazine, preproge, spalne vreče, spalne blazine, šotori, termosteklenice.

Hrane in igrač ne zbiramo, prav tako prosimo, da ne zbirate dobrin, ki niso na seznamu.

SKUPAJ SMO MOČNEJŠI!

Zavedamo se, da mnogi že več tednov aktivno sodelujete pri zbiranju in nudenju pomoči za žrtve vojne. Vendar stopimo tudi s to zbiralno akcijo skupaj in z dejanji izkažimo podporo vsem civilistom in skavtom, ki so neposredno vključeni v vojno agresijo. Hvala!

Lep taborniški pozdrav,

Erazem Kokot – Flin,

Starešina tabora 2022

No Comments

Post a Comment